14 Ağustos 2013 Çarşamba

Reyhanlı patlamasın da MİT parmağı




             Reyhanlı patlamasıyla ilgili 4 MİT elemanı aranıyor mu?


Reyhanlı da patlatılan bombalar MİT’in Suriye’de savaşan Cihatçı gruplara verdiği patlayıcılar olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve resmi rakamlara göre 53 kişinin yaşamını yitirdiği patlamalara ilişkin 4 MİT görevlisinin arandığı iddia edildi.
Reyhanlı da meydana gelen patlama sonrası ihmali görülen ve görevden alınan MİT Bölge Müdürü H.D’nin de patlamalarla ilgili olarak  görevden alındığı ancak soruşturma açılmayıp, başka bir bölgeye tayin edildiği belirtiliyor. 


MİT Bölge Müdürü H.D’nin daha önce görev yaptığı Bitlis’te de Güroymak faciasından sorumlu tutulduğu ancak Başbakanlığın izin vermemesi nedeniyle yargılanamadığı iddia ediliyor. Aynı MİT görevlisinin, Bitlis’te PKK’dan ele geçirilen ve adli makamlara teslim edilmeyerek Hatay’a getirdiği,  Reyhanlı da patlatılan bombaların bu patlayıcılar olduğu iddia ediliyor.


Hatay eski MİT Bölge Müdürü H.D’nin Bitlis’ten beraberinde ciddi miktarda bomba getirdiği ve patlayıcıları Suriye de savaşan Cihatçı gruplara verdiği, Reyhanlı patlamasında da bu bombaların kullanıldığı belirtiliyor. Cihatçı gruplarla bu irtibatı sağlayan 4 MİT görevlisinin de bu olayla ilgili savcılık tarafından arandığı ancak bu kişilerin Suriye’den dönmedikleri belirtiliyor.


İddiaya göre tüm bu gelişmelerden bilgisi ve sorumluğu olan MİT Bölge müdür H.D’nin bu nedenle görevinden alındığı, bir başka bölgeye tayin edildiği ifade ediliyor. Ayrıca Reyhanlı patlamasından hemen sonra Emniyet Müdürlüğüne yapılan ihbarında bu elemanlar tarafından, kendilerini kurtarmak amacıyla yapılmış olabileceği belirtilerek, açık bir soruşturmada tüm bu gerçeklerin ortaya çıkabileceği iddia ediliyor.


Reyhanlı patlaması sonrasın da kamera kayırlarının kaybolması, özel işyerlerinin kamera kayıt cihazlarının çalışmaması, Suriyelilerin patlama öncesi kenti terk etmeleri ve Rakka kentinden Türkiye’ye giriş yapan ve bomba yüklü olduğu iddia edilen Mavi Mazda markalı pikabın bulunamaması Reyhanlı patlamasına ilişki şüpheleri arttırmıştı.( Bugün YURT Gazetesinde)