1 Ağustos 2014 Cuma

Çocuklar ölmesin diye!


Soluklanmayı seçmeliyiz ve cinayetlere dur demeliyiz.

Seçime 10 gün gibi bir süre kalmıştır. Bu süreçte insanlarımız geleceklerine, Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin geleceğine ilişkin karar verecekler.

AKP iktidarının 12 yıllık sürecinde ülkemizin ve bölgemizin geldiği noktayı dikkate aldığımızda, bu seçimler de Türkiye halkı ya soluklanmayı ya da kavgayı, çatışmayı ve yeni cinayetleri seçecektir. Cumhurbaşkanlığını da ele geçirmiş bir Erdoğan bölgede ve ülkemizde çok daha pervasızlaşacak ve yeni çatışmaları, katliamları zorlayacaktır.

Erdoğan’ın Başkanlık özlemi içerisinde çıkacağı Cumhurbaşkanlığı makamı ile ülkemizi hızla orta doğu batağına götürecek ve katliamlar, cinayetler ülkesi haline geleceğiz. Bölgemizde yeni çatışmalara, ayrışmalara ve mezhepsel katliamlara zemin hazırlayacak ve tekli yaşam tarzının tüm topluma dayatılarak, ülkemiz kimliksizleştirilecektir.

Bu seçimler de sadece bir cumhurbaşkanı değil geleceğimizi de seçeceğiz. Türkiye’nin yakın süreçteki yerini, konumunu, toplumsal ve kültürel dokusunu, bölgemiz için barışı belirleyeceğimiz bir seçim olacaktır.
Biz ideal cumhurbaşkanı seçme lüksüne sahip olduğumuz bir süreci yaşamıyoruz. Biz yaşamın tüm alanlarında kendini dayatan, demokratik her türden yaşam alnını soluksuz bırakan, bölgemiz kan gölüne çeviren bir anlayıştan,  bir felaketten kurtulmak için bir fırsatı kullanmaya çalışıyoruz.  Demokratik değerlerimizi, en geri noktada bile sahiplenme adına bir iktidardan kurtulmak için seçime gidiyoruz.

Mezhepsel bir iktidarın insanlık dışı kavgalarla, katliamlarını önlemek için bir seçime gidiyoruz.
Kim daha ideal cumhurbaşkanı olur sorusuna değil, Türkiye AKP ve Erdoğan iktidarından nasıl kurtulur ve soluklanır sorusuna yanıt arayarak tavır almalıyız.

Bir suç iktidarı olan AKP’yi yan yana tutan harç, işledikleri suçlardır, cinayetlerdi. AKP iktidarında, Polisler suç işlemiştir, yargıçlar suç işlemiştir, askerler suç işlemiştir, MİT suç işlemiştir, Banka müdürleri suç işlemiştir, Rektörler, bürokratlar, Valiler vb. hemen herkes suç ortağı haline dönüşmüştür. AKP adeta bir suç örgütüdür. Yargılanma korkusu bunları birbirine bağlıyor.. Yıkılıyor korkusu ise çözecektir. Herkes yargılanma telaşı ile can derdine düşecektir. AKP böylesi bir süreçle çatırdayacak ve lime lime olacaktır. İşledikleri tüm suçlarının hesabını Türkiye ve bölge halkına verecektir.

Tüm bunlar için şuna buna bakmadan, Erdoğan’a seçimi kaybettirecek adaya oy vermek gerek. Sevip sevmediğimize bakmadan, AKP iktidarını sarsmak için Erdoğan’ın karşısında ki güçlü adaya,  oy vermeliyiz.

Ben hiçbir siyasi hesap gözetmeksizin,  çocuklar ölmesin diye, bölgemizde yeni katliamlar yaşanmasın diye, gerici terör örgütleri yeni katliamlara ve cinayetlere girişemesin diye oyumu Ekmelettin İhsanoğlu’na vereceğim.