21 Kasım 2013 Perşembe

ÖSO'cular kamplarda esrar yetiştiriyorlar



                               Kamplarda esrar yetiştiriyorlar.

Suriyelilerin kaldığı Yayladağı kampında esrar yetiştirdikleri ortaya çıktı.

Suriye’den Türkiye’ye gelen ve sınıra yakın bölgelere yerleştirilen Suriyelilerin, kaldıkları kampın arka bahçesine esrar ektikleri ve ekili esrarları ihbar üzerine sökmeye gelen polislere saldırdıkları iddia ediliyor.

Uzun süre kampta ve bölgede ÖSO ile kalan MT’nin verdiği bilgilere göre, Suriyeli muhalifler, kamp çevresine ve sınır bölgesindeki kontrolsüz alanlara esrar ekiyorlar ve bu esrarları Türkiye’de değişik alanlarda pazara sürüyorlar. MT, yaz aylarında Yayladağı’n da ki sığınma kampında yetiştirilen esrara, yerel polisin yapılan ihbar üzerine müdahale etmek istediğini ancak, polislere esrarı ekenlerin saldırdıklarını belirterek; “ Yaralanan polisler ekili esrara dokunamadan kamptan çıkmak zorunda kaldılar. Aynı gece özel harekâta bağlı polisler kampı basarak, yetiştirilen esrarları söktü ve 7 kişiyi gözaltına alarak, kamptan çıkararak, sınırdaşı ettiğini” söyledi.

Bu olayın basına hiç yansıtılmadan kapatıldığını söyleyen MT; “Bu işleri yapanları Hatay polisi çok iyi tanıyor. Ama bunlar hiç yakalanmıyorlar. Askere ihbar edildiğinde bir grup yakalanmıştı. Hepsi o kadar çoğu yakalanmadan bu işe devam ediyor,” iddiasında bulunuyor.

Sınır dışı edilenlerin, sınıra yakın bir köye götürülerek bırakıldıklarını, bu kişilerin birkaç saat sonra kampa tekrar döndüklerini iddia eden MT;  “ Sadece bu kampta değil. Suriye topraklarında kontrol altında tuttukları bölgelerde de esrar ekiyorlar. Esrar çok iyi para ediyor ve hemen herkes içiyor. Cihatçılar kuranda yalnızca şarap yasak, esrar içilmesini engelleyici hiçbir şey yok diyerek, içmeye ve satmaya devam ediyorlar. Adam kesmelerinin çoğunu esrar içtikten sonra yapıyorlar. Hepsi psikopat gibi oldular. İnsanlıktan çıktılar,” dedi.

Bir baş esrarın 50 TL.’ ye alıcı bulabildiğini, ciddi miktarlarda esrarın Türkiye’ye sokularak satıldığını, sınır geçişlerinin rahatlıkla yapıldığını, uyuşturucu pazarının bu bölgeye kaydığını, iddia eden MT, şunları açıkladı;

 “Uyuşturucu ve silah ticareti tamamen bu bölgeye kaydı. Herkesin derdi çok para kazanmak. Uyuşturucu ve silahın yanı sıra tarihi eserlerde bu bölgeden çıkartılarak, Türkiye’nin her bölgesine taşınıyor. Tonlarca silah var burada. Daha hiç kullanılmamış silahlar, 1000 TL. İle 2000 TL. arasında satılıyor. Bana parayı verin ne silah istediğinizi söyleyin. Hemen alır, getiririm. Uçaksavar bile satılıyor. Uyuşturucu, silah ve tarihi eserler Türkiye’ye rahat sokuluyor ve satılıyor.” 
Yurt Gazetesi 20/11/2013