11 Kasım 2013 Pazartesi

Adana da roket başlıkları ile yakalanan Heysem Topalca kim?

Heysem Topalca'nın Şabanlı  Karakolunu basıp 8 Suriye askerini katlettiği saldırının görüntüsü...



        Bu katili serbest bırakmayın

Adana’da bir kamyon roket başlığı ile yakalanan Heysem Topalca Suriye sınırındaki karakolu basarak 8 Suriye askerini acımasızca katleden kişi olduğu ortaya çıktı.

Türkiye de elini kolunu sallayarak dolaşan, her türlü kirli işe bulaşmış olan Heysem Topalca, geçen sene meydana gelen ve 8 Suriye askerinin öldürüldüğü Şabanlı sınır karakolunu basan gurubun elebaşı olduğu ortaya çıktı.

Adana da narkotik Şubeye yapılan bir ihbar sonucu yapılan operasyonda tesadüfen ele geçen 958 adet roket başlığı roket başlığı ile birlikte yakalanan Heysem Topalca’nın Suriye’de pek cinayete bizzat katıldığı, Samir Düver isimli Lazkiyeli bir genci kaçırarak Türkiye’ye getirdiği ve ailesinden fidye almasına rağmen Semir Düvenci’yi serbest bırakmayarak öldürdüğü, cesedini ise Yayladağı sınırında bir yere gömdüğü iddia ediliyor.
Heysem Topalca’nın Türkiye Suriye arasında işlediği suçlar bununla da sınırla kalmıyor. Suriye’den kaçak getirdiği tarihi eserleri Türkiye’de sattığı,  El Kaide ve Nusra Cephesine sürekli silah ve mühimmat temin ettiği, Reyhanlı katliamında da planlayıcı olarak yer aldığı bildiriliyor.

Reyhanlı da patlama günü kaçak mal yükleyeceğini söyleyerek, Postanenin ve Belediyenin önüne iki adet beyaz renkli aracın bırakılmasını sağlayan kişi olduğu, bunu Reyhanlı katliamını Antakyalı kaçakçıların üzerine yıkmak amacıyla tezgâhladığı iddia ediliyor.
  
Aslen Suriye’nin Lazkiye iline bağlı Şıh Hasan köyünden olan ve yıllarca kaçakçılık yapan, kaçakçılık, adam kaçırma ve katliam suçlarından Suriye devleti tarafından  aranan, Suriye’de ortaya çıkan kaos ortamından yararlanarak kendisine kaçakçılardan çete kuran ve köyleri basarak katliamlar yapan Heysem Topalca’nın devletle işbirliği içerisinde çalıştığı ifade ediliyor.

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde İmam Hatip okulunun yanında bulunan bir evde ailesinin kaldığı, kendisinin Türkiye Suriye arasında sürekli gidip geldiği ve Konya’da ki İslami çevrelerle yakın ilişkileri bulunduğu, Türkmen olması nedeniyle de kolay ilişki kurarak her türlü hukuk dışı işe yaptığı belirtiliyor.

Değişik defalar kaçakçılık ve benzer suçlardan Türkiye’de yakalanmasına rağmen, her defasında serbest bırakılan Heysem Topalca’nın MİT’e çalıştığı kimi davalarda gizli tanık olarak kullanıldığı iddia ediliyor.
Adana’da yakalan roket başlıklarının metal iskeletine, daha önceden temin edilen patlayıcı ve ateşleme düzeneklerinin Reyhan- Yayladağı sınırının sıfır notasında ki kamplarda monte edilerek, katliamlarda kullanılacağı belirtilirken, onlarca insanın katili bu kişinin Türkiye de rahatlıkla dolaşması bölge halkını tedirgin ediyor.

Onlarca cana kıymasına rağmen ve katliamlarının görüntü kayıtları ile ortaya çıkmış olmasına rağmen Heysem Topalca’nın hala Türkiye de barınıyor olması, Gizli servis bağlantısı hakkındaki şüpheleri güçlendiriyor. Türkiye de 0530 292 34 ..  numaralı telefonu kullanan Heysem Topalca’nın, ciddi bir soruşturmaya tabi tutulması halinde  Türkiye de ve Suriye de işlediği  onlarca cinayet ve kaçakçılığın açığa çıkabileceği belirtilirken, serbest bırakılmasının MİT’e çalıştığı iddialarını doğrulamış olacağı belirtilmektedir.