6 Aralık 2013 Cuma

Heysem Topalca Suriye de yakalandı.




                   Heysem Topalca Suriye ordu birlikleri tarafından yakalandı

Adana da havan başlıklarıyla ilgili olarak yakalanan ve sonrasında serbest bırakılan Heysem Topalca’yı Suriye ordu birlikleri yakaladı. Şimdi Suriye adaletine hesap veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Adana da tıra yüklü olarak yakalanan 953 adet havan mermisinin sahibi olarak yakalanan, ancak sonrasında emniyet güçleri tarafından serbest bırakıldığı iddiası ile gündeme gelen Heysem Topalca’nın Suriye’nin Lazkiye kenti kırsalında ordu güçleri tarafından yakalandığı belirtiliyor.
Yasadışı yollarda silah temin etmen ve nakletmek suçlamasıyla Türkiye emniyet güçleri tarafından aranan Heysem Topalca’nın uzun yıllardır barındığı Yayladağı’ndaki evinden ayrılarak Suriye’ye geçtiği, burada da Suriye Ordu güçleri tarafından 8-10 gün önce yakalandığı bildiriliyor.

Suriye de katıldığı pek çok eylemde katlettiği yüzlerce sivil ve askerin katili olarak aranan Heysem Topalca’nın sorgusunun sürdüğü, sorgusunda önemli bilgiler verdiği iddia ediliyor.
Heysem Topalca’nın kaçırıldığı iddiası kendi arkadaşları tarafından birkaç gün önce açıklanmış ve hayatından endişe duyulduğu belirtilmişti.  Lazkiye’nin Salkin kasabası yakınlarında kaçırıldığı açıklanan Heysem Topalca’nın arabası kasabanın başka bir noktasında bulunmuştu.

Heysem Topalca’nın Türk güvenlik güçleriyle yakın ilişkide olduğu, silah, mühimmat ve her türden malzemenin kimler tarafından verildiği, nasıl Suriye sınırından sokularak terör örgütlerine verildiği konusunda geniş bilgilere sahip olduğu, ayrıca Reyhanlı katliamının organize edilmesinde de aktif olarak yer aldığı belirtiliyor.

Heysem Topalca’nın AKP hükümet yetkilileri hakkında vereceği bilgilerle Suriye’nin BM’ye başvurabileceği ve Türkiye’nin, uluslararası hukuku hiçe sayarak terör örgütlerine yardım ve yataklık ettiğini belgeleyebileceği ifade ediliyor. Bu durumun Türkiye’yi uluslararası kamuoyu nezdinde zor durumda bırakacağı, ay zamanda BM’nin yaptırım kararı alabileceği belirtiliyor.

Heysem Topalca Suriye’de ilk ayaklanma ve saldırıyı başlatan ekip de yer alıyor

Uzunca yıllardır bölgede kaçakçılık yapan Heysem Topalca,  Suriye’de ayaklanma başlamadan önce Türkiye’ye geçerek Adil Orli, Ayhan Orli, Dr. Muhammed Şıh İbrahim, Muhammed Abdullah, Ali Muhammed Şehirli ve Yusuf Baldır ile ordu kurmaya başlayan, Heysem Topalca’yı 300 kişilik bir grupla ilk saldırıyı başlattığı iddia ediliyor.

Bu grubu Türkiye Devlet yetkililerin çağırdığı, eğitimden geçirdiği ve ailelerine bakacakları, maaş ödeyecekleri sözünü verdiği, bunun özerine de birkaç aylık hazırlık sürecinden sonra Suriye’ye geçerek saldırı, Karakol ve kamu görevlilerinden başlamak üzere Alevi halka dönük katliamları gerçekleştirdikleri ifade ediliyor.

Suriye’den Türkiye’ye ayaklanma öncesi gelerek hazırlanan komploda yer alan çok az sayıdaki kişiden birisi olduğu, silah, cephane ve pek çok savaş malzemesinin Türkiye’den Suriye’ye taşınmasını sağladığı, sınırın Yayladağı’ndan Reyhanlı’ya kadar olan bölümünün kontrolünü elinde tuttuğu, geçen her türlü malzemeden rant sağladığı iddia ediliyor. Yayladağı emniyeti ile yakın ilişkide olduğu, sıklıkla emniyete girip çıktığı biliniyor.

                            İlk saldırısı Şabanlı Karakoluna

Heysem Topalca ve ekibinin Türkiye’ye geçtiği 2011 yılında ilk saldırdığı hedefin Suriye devletine ait, Kızılçat köyünün hemen karşısında olan Şabanlı karakolu olduğu belirtiliyor. 11 Suriye polisinin boğazlanarak öldürüldüğü saldırı sonrasında, halkı provoke ederek, Suriye ordusu bunun intikamını almak için köyleri basacak ve tüm Türkmenleri öldürecek diyerek, Türkiye’ye ilk toplu çıkışları organize ettiği iddia ediliyor.
Türkmen köylerinde görevli olan posta memurlarının ve orman koruma memurlarının acımasızca öldürülmesinde de yine aynı ekibin sorumlu olduğu biliniyor.


Bu Şabanlı karakolun bulunduğu yerde, Türkmenlerin Bayır Bucak taburu dediği askeri bir kamp bulunmakta ve Lazkiye köylerine yönelik saldırılar bu kamptan yapılmaktadır. Hemen yanı başında Türkiye’ye ait sınır karakolunun bulunması nedeniyle Suriye ordu güçlerinin müdahale edemediği bu kamp bölgedeki en büyük askeri üstlerden biri olarak kullanılmaya devam ediyor.

Reyhanlı katliamında adı geçiyor

Heysem Topalca’nın 12 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen ve resmi rakamlara göre 53 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği saldırının organize edilmesinde katıldığı iddia ediliyor.

Daha önceden tanıdığı kaçakçıların Reyhanlı sınırından mal geçiremez durma gelmelerinden faydalanarak, onlar için istedikleri malı geçireceği sözünü vererek,  araç hazırlamalarını ve belirttiği noktalara bırakmalarını söylediği iddia ediliyor. Kaçak malların yüklenmesi için hazırladıkları birisi doblo diğeri panelwan olan beyaz renkli iki aracın belirtilen adreslere bırakıldığı gün Reyhanlı patlamasının meydana geldiği, ancak patlayan araçların bu beyaz renkte olan araçlar değil diğer iki araç olduğu ifade ediliyor.

Nusra terör örgütünün gerçekleştirdiği eylemin Alevilerin üzerine yıkılmasında rol aldığı, Reyhanlı patlamasından dolayı halen aranmakta olan zanlılar tarafından iddia ediliyor. Bölgede bulunan hemen her yasadışı örgüt ile ilişki içerisinde olduğu belirtilen Heysem Topalca’nın vereceği bilgilerin Reyhanlı katliamını aydınlatacağı belirtiliyor.

Alevi köylerinin basılarak, insanların katledilmesi

Heysem Topalca ve gurubun, 5 Ağustos 2013 tarihinde Alevi köylerinin basılarak 1500 sivil insanın öldürülmesi eylemine katıldığı, köyleri yağmalayarak, ganimetleri Türkiye’ye getirerek sattığı iddia ediliyor.
Bilindiği gibi 12 Ekim tarihinde sınıra yakın Alevi köyleri basılarak, yakılmış, köyde bulunana sivil vatandaşların bir kısmı saldırı anında kesilerek katledilmiş, bir kısmı ise rehin olarak alınmıştı. Tüm varlıkları yağmalanan ve köyleri yakılan Alevi kadın ve çocuklar bir bölgeye toplanarak kalkan olarak kullanılmış, daha sonra ise, vahşice katledilerek toplu mezarlara gömülmüştü.

Alevi köylerine baskın yapan ve köyleri yağmalayan gruplar arasında  Heysem Topalca adamlarının ilk saldıranlar arasında yer aldığı, kadınlara tecavüz edildikten öldürülmesi katliamına katıldığı iddia ediliyor.

Heysem Topalca kimdir?

Suriye’de yüzlerce sivil ve masum vatandaşın katledilmesinde bir zat katılan Topalca, Türkiye’ye Suriye de çatışmalar başlamadan önce gelip, sınır köylerinde eğitim alan, Türkmen bölgesinde ki ilk ayaklanmayı Suriye polis karakollarına saldırarak organize eden kişilerden birisi.  Suriye Şabanlı karakolunu basarak 11 polisi keserek katlettiği, mallarına el koymak için a onlarca Alevi’yi gözünü kırpmadan öldürdüğü iddia ediliyor. Uzunca süredir bölgede kaçakçılık yapan, Türkiye sınırlardan her türden malzemeyi rahatlıkla geçilebilen, acımasızlığıyla bölgede ün salmış birisi.

Türk Emniyet güçleri ile iyi ilişkiler içerisinde olduğu, Emniyete çalıştığı,  Özellikle Yayladağı Emniyet Müdürlüğüne sık gidip geldiği, 300 civarında silahlı adamı olduğu, bu adamlarıyla birlikte bölgede yağma ve katliamlar yaptığı ifade ediliyor.

Türkmen kökenli Heysem Topalca’nın ( Baba adı Muhammed) El Kaide ve diğer radikal İslamcı örgütlerin sınır geçişlerini sağlayan, cinayetlere bizzat katılan, terör çetelerine silah ve mühimmat sağlayan, Reyhanlı saldırısını organize eden kişi olduğu belirtiliyor. Tehlikeli ve acımasız olduğu sırf Alevi oldukları için onlarca insanı bizzat keserek katlettiği iddia ediliyor. Yayladağı’n da evde çocukları ile birlikte kalıyor. Evinin İmam Hatip lisesinin hemen arkasında olduğu belirtilirken, kardeşlerinin de pis işlere karıştıkları, iddia ediliyor. Türkcell cep telefonu kullanıyor.

Adana da yakalanan havan mermilerinin siparişini veren ve daha öncede birkaç tır dolusu benzer mühimmatı teslim alarak Suriye’ye geçiren kişi olarak biliniyor.