3 Aralık 2013 Salı

Heysem Topalca kimin elinde?



                                 Heysem Topalca kaçırıldı.

Adana da yakalanan havan başlıklarının alıcısı olduğu belirtilen ve polis tarafından aranan Heysem Topalca’nın kaçırıldığı iddia ediliyor.

Geçtiğimiz günler de Adana ve Konya da üretilen ve tıra yüklenerek Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sevk edilirken yakalanan havan başlıklarının siparişini veren kişi olarak bilinen Heysem Topalca, bu olaydan sonra orta görülmemişti. Adana Emniyet Müdürlüğünün Terör ekipleri tarafından takip altında dediği, önce yakalandı diyerek açıklama yaptıktan sonra yakalanmayıp arandığını duyurduğu Heysem Topalca’nın 6 gün önce Lazkiye’nin muhaliflerin kontrolündeki sınır kasabası olan Salkin de kaçırıldığı belirtiliyor.

Konuya ilişkin alınan bilgide bir grup arkadaşı ile Salkin kasabasına giden Heysem Topalca, yemek almak üzere arkadaşlarından ayrıldıktan sonra bir daha görünmedi.  Onu arayan arkadaşları kasabanın başka bir noktasında arabasını buldular ancak kendisinden hiçbir iz bulamadılar. Cep telefonunun da kapalı olduğu belirtilen Heysem Topalca’nın kaçırılmış olduğunu belirtiyorlar.

Heysem Topalca’nın kaçırıldığını iddia ettikleri bölgenin Irak Şam İslam Devleti isimli terör örgütünün kontrolünde olduğu, Türkmen Taburunun daha önce bu grubun 4 üyesini Salkin de bir hastane önünde öldürdüğü belirtilerek, Heysem Topalca’yı bu grubun kaçırmış olabileceği iddia ediliyor.

Heysem Topalca’nın arkadaşları kendilerine ait olan Türkmen Gençliği isimli sayfalarında yayınladıkları açıklamada, Heysem Topalca’nın yaşamına bir zarar verilmemesi konusunda uyarıda bulunarak, intikamının alınacağını duyurdular.

Yayınladıkları mesajda;

“Bir Türkmen dağı kahramanlarından biri kardeş Heysem Topalca, Beş gün önce bazı arkadaşlarla Salkin de ki evine gittik, bize yemek ikram etmek istedi, Salkin’ de bir restorana gitti, dönmedi, saatlerce bekledik, dönmeyince bütün bölgeyi aradık bulmadık. Bugün aynı bölgede içinde getirdiği yemeklerle birlikte arabası bulundu Heysem kardeş yok ve kullandığı cep telefonu kapsam dışı. Biz onu kaçıranları uyarıyoruz, biz onları kim olduğu bilmiyoruz, ama onlar önümüzdeki günlerde bütün sahil direnişçilerine meşru bir hedef olacaklar.  Dikkat dikkat, kahraman Heysem Topalca ’ya karşı böyle bir hataya düşmeyin, o genellikle, sahil deki birçok askeri birlikler için ve özellikle Türkmen dağı tugayı için çok önemli bir şahsiyet sayılır. Allah onu sağ salim geri getirsin, bu haberi en geniş şekilde yayınlanması, rica olunur” açıklamasını yaptılar.

Heysem Topalca’nın bölgede gerçekleştirilen pek çok kaçırma, cinayet ve katliamlarda da ortaya çıkmış, Reyhanlı katliamında işi organize ettiği iddia edilmişti. En son Adana ve Konya da üretilerek Reyhanlı üzerinden Suriye’ye el-kaideye götürülmek istenirken yakalanan 950 adet havan mermisinin siparişinin de Heysem Topalca tarafından verildiği belirlenerek, daha önce birkaç kez ayni malzemeden sevkiyatın gerçekleştiği de ortaya çıkmıştı.

Pek çok kirli işe karışan Heysem Topalca’nın çok şey bildiği, deşifre olduğu bu nedenle susturulmak için kaçırıldığı iddiaları da bölgede ki kaynaklar tarafından seslendirilmektedir.  Aynı kaynaklar Topalca’nın MİT bağlantılı çalıştığını, kaçırılmasında da MİT’in parmağının olabileceğini belirterek, ‘Heysem deşifre olmuştu, git saklan dediler, o ortalıkta dolaşıyordu. Artık zarar vermeye başladığını düşünmüş olabilirler,” açıklamasında bulunuyorlar.

Heysem Topalca’nın Reyhanlı Katliamın ’da ve diğer pek çok kirli işlerdeki rolünün ortaya çıkartılmasını istemeyen kesimlerin artık ondan vazgeçtiğini iddia edilirken, sağ ortaya çıkmasının artık mümkün olmadığını belirtiliyor.
                               Heysem Topalca kimdir?

Suriye’de yüzlerce sivil ve masum vatandaşın katledilmesinde bir zat katılan Topalca, Türkiye’ye Suriye de çatışmalar başlamadan önce gelip, sınır köylerinde eğitim alan, Türkmen bölgesinde ki ilk ayaklanmayı Suriye polis karakollarına saldırarak organize eden kişilerden birisi.  Suriye Şabanlı karakolunu basarak 11 polisi keserek katlettiği, mallarına el koymak için a onlarca Alevi’yi gözünü kırpmadan öldürdüğü iddia ediliyor. Uzunca süredir bölgede kaçakçılık yapan, Türkiye sınırlardan her türden malzemeyi rahatlıkla geçilebilen, acımasızlığıyla bölgede ün salmış birisi.

Türk Emniyet güçleri ile iyi ilişkiler içerisinde olduğu, Emniyete çalıştığı,  Özellikle Yayladağı Emniyet Müdürlüğüne sık gidip geldiği, 300 civarında silahlı adamı olduğu, bu adamlarıyla birlikte bölgede yağma ve katliamlar yaptığı ifade ediliyor.

Türkmen kökenli Heysem Topalca’nın ( Baba adı Muhammed) El Kaide ve diğer radikal İslamcı örgütlerin sınır geçişlerini sağlayan, cinayetlere bizzat katılan, terör çetelerine silah ve mühimmat sağlayan, Reyhanlı saldırısını organize eden kişi olduğu belirtiliyor. Tehlikeli ve acımasız olduğu sırf Alevi oldukları için onlarca insanı bizzat keserek katlettiği iddia ediliyor. Yayladağı’n da evde çocukları ile birlikte kalıyor. Evinin İmam Hatip lisesinin hemen arkasında olduğu belirtilirken, kardeşlerinin de pis işlere karıştıkları, iddia ediliyor. Türkcell cep telefonu kullanıyor.

 Adana da yakalanan havan mermilerinin siparişini veren ve daha öncede birkaç tır dolusu benzer mühimmatı teslim alarak Suriye’ye geçiren kişi olarak biliniyor.