25 Şubat 2009 Çarşamba

YİNEDE YÜKENMEZ

Merhaba…
Bundan böyle de burada sizinle birlikte Tükenmez diyeceğiz.
Neden TÜKENMEZ?
Çünkü onurlu insanlar, düzgün, dürüst insanlar tükenmez. Umutlu bir geleceğin düşüne yatmış, aydın demokrat, ilerici insanlar tükenmez.
Aşklar tükenmez, sevgiler tükenmez, güzellikler tükenmez.
Yoksulluğun kucağında; yaşamı sırtlayan insanlar tükenmez.
Bunun için tükenmez.
Haksızlıklara, gericiliğe, ırkçılığa karşı direnen insanlar tükenmez.
Umut tükenmez, yarın tükenmez.
Sorunlar tükenmez… Elbette ki sorunların çözümleri tükenmez…
Bu nedenle Tükenmez dedik.
Onursuzları tüketeceğiz, yalancıları, sahtekârlar…
Gericileri, ırkçıları, sahte demokratlar… Umutları tüketeceğiz gerçekleştirerek. Sorunları tüketeceğiz, çözerek. Yarınları tüketeceğiz, yarınları bugün yaparak. Karanlıkları tüketeceğiz, aydınlık yarınlar içerisinde eriterek.
Tükenmezden başlayarak, tüketeceğiz tükenmez olan her şeyi. Tüketemeyeceğimiz tek şeyin, onurlu, kararlı, dürüst, düzgün insanlar olduğunu bilerek.
İnsandan yana, emekten yana, haklıdan ve haktan yana olacağız, ilk adımda tüketmek için insanlık karşıtı, sömürüden yana, haksız, hak nedir bilmeyen insanları.
Tükenmeyeceğiz, tüketmek için.
Tükenmeyeceğiz, yaşatmak için, umudu yeni baştan yeşertmek için.
Geleceğimizi aydınlatmak için.
Yaşamı yeni baştan kurmak için.
Tükenmez dedik, sorunlar, dertler, yaptırımlar, dayatmalar, insanlık karşıtı biçimlenişler, tezgâhlar, oyunlar. Sol gösterip sağ vuranlar tükenmez. Oynaklar, kaypaklar, sahtekârlar, namussuzlar, yolsuzlar, hırsızlar, işbirlikçiler tükenmez.
Bizde tükenmeyiz.
Tükenmemeliyiz. Bu ülkenin namuslu insanları en az namussuzları kadar cesaretli ve yine en az onlar kadar canlı ve diri olmalıdır. Duyarlı, sorumlu ve tepkili olmalıdır.
Biz burada, insandan, emekten, doğrudan ve demokrasiden yana bir eksende, yaşamın olumsuz gördüğümüz tüm sorunlarına karşı yazınsal bir duruş göstereceğiz. Geleceğin sahiplenmesine dönük, özgür ve gerçekten demokratik bir ülkede yaşama umudunun yeşermesine dönük bir çabada olacağız. Sevgileri göğsümüze basıp, aşklarımızı haykıracağız.
Yaşamı sahiplenip, düşleri yaşama taşıyacağız…
Tüm bunlar için tükenmez dedik.
Tükenmez demeye devam ediyoruz ve nefesimiz yettiği sürece de demeye devam edeceğiz.
Yaşamı birlikte göğüslemeye!